skip to Main Content

Buitenspeeldag op woensdag 13 juni 2018

Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Buitenspeeldag gehouden (tweede woensdag in juni). Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen.

Zo doen in de wijk Wittenhagen al heel wat jaren ook een aantal straten mee. Door ouders worden er wat leuke activiteiten bedacht of spelmateriaal verzameld om de kinderen uit de straat een gezellige middag te geven.

De Buitenspeeldag heeft ook een positieve invloed op de onderlinge contacten, onder buurtbewoners van alle leeftijden. Samen bij de spelende kinderen een kopje koffie of thee drinken en elkaar ontmoeten.

In 2018 is de Buitenspeeldag op woensdag 13 juni.

Straatbewoners organiseren zelf in hun eigen straat de Buitenspeeldag. Dit kan op veel manieren, door allerlei spelletjes te organiseren, te schminken, een springkussen of ander groot speelgoed op de straat te plaatsen. ZorgDat geeft advies en ideeën en helpt met het krijgen van de vergunning en wegafsluitingen.

Om de Buitenspeeldag in Harderwijk op een veilige manier door te laten gaan met leuke, gezellige en zinvolle activiteiten is financiële ondersteuning mogelijk. Wijkteam Wittenhagen begroot elk jaar € 100, = per straat uit deze wijk om te besteden tijdens de buitenspeeldag. Dus doe je mee? Laat het wijkteam dit even weten! Info@wijkwittenhagen.nl

Wilt je meer weten? Of aan de hand van ideeën en ervaringen van andere straten eens met elkaar van gedachten wisselen? Op woensdag 16 mei organiseren de opbouwwerkers van ZorgDat een informatieavond. Je bent van harte uitgenodigd door ZorgDat van 19.30-21.00 uur aan de Deventerweg 4. Aanmelden wordt op prijs gesteld.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met het wijkteam of met Rinet Brinks van ZorgDat via 0341-434656 of 06 12099799 of stuur een email aan Rinet Brinks; rinetbrinks@zorgdat.nl

Aanmelden voor het organiseren van een buitenspeeldag? Doen bij

ZorgDat – regelt de vergunning en wegafsluiting.
Wijkteam Wittenhagen – voor de financiële ondersteuning van € 100, = per straat.

Klik hier voor het aanmeldformulier

Klik hier voor de deelnemende straten

Klik hier voor de regels vergunning

Back To Top