skip to Main Content

Wie helpt met het openen en sluiten van de weggeefkast Wittenhagen?

Sinds december staat er bij het Harderwijkhuis in de bocht van de Van Speyklaan een weggeefkast.

Een weggeefkast is een kast met allerlei spullen die te mooi zijn om weg te gooien, maar voor een ander nog best van nut kan zijn. Iedereen die in deze kast iets ziet wat hij/zij goed kan gebruiken, mag dit dus ook mee nemen. Het biedt mensen aan de ene kant dus de gelegenheid hun afgedankte spullen een tweede (of derde of vierde) leven te geven en dragen op die manier bij aan het verminderen van de verspilling, en aan de andere kant kan iedereen er gratis goede spullen zoeken die hij/zij gebruiken kan.

De afgelopen maanden is hier veel gebruik van gemaakt en blijkt de weggeefkast een groot succes te zijn. Een prachtig voorbeeld van de bereidwilligheid in deze wijk om te delen.

“Geef wat je zelf niet meer nodig hebt en maak er een ander blij mee” tot “neem maar mee wat jij goed gebruiken kan. Het is je gegund”.

De weggeefkast is een initiatief van Rien Bregman, die al snel hulp kreeg van Chantal van ’t Hul. Chantal woont ook in een flat aan de Van Speyklaan en was in de gelegenheid de kast elke ochtend te openen en ’s avonds weer te sluiten.

Nu gaat Chantal verhuizen en wil ze de sleutel graag doorgeven aan 1 of meerdere sleuteldragers voor het openen en sluiten van de kast.

Het streven is om de kast dagelijks te openen (niet op zon- en feestdagen) van ±8.30 uur tot ±17.00 uur, maar dit kan altijd in overleg aangepast worden.

Steun jij dit mooie initiatief en wil jij wel helpen bij het openen en/of sluiten van de kast? Laat dit dan even weten bij Rien.

Mail naar: Rien.aafke@filternet.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top