skip to Main Content

Foto's Kanjerdag

Kanjerdag

Zeer geslaagde Kanjerdagen 10 + 11 maart 2017

Ook dit jaar heeft de wijk Wittenhagen weer meegedaan aan de NL doet actie met de Kanjerdagen. De landelijke vrijwilligersdagen die volledig in het teken staan van “iets doen voor een ander”. Wij waren één van de ruim 9500 aanmeldingen bij NL doet met meer dan 350.000 deelnemers!!

De Kanjerdagen worden al een aantal jaren geopend met het planten van een jonge boom. De Kanjerdagen staan voor iets doen voor een ander en op deze manier doen we met z’n allen al iets voor de wijk en voor de toekomst. Deze keer in het parkje tussen de Bethelkerk en obs “de Delta” wat net een grote opknapbeurt krijgt met onder andere dus deze nieuwe jonge boom.

Na een korte openingsspeech van de wijkmanager, Bram Oudejans, mochten de twee groepen 8 van onze basisscholen bij de wortels van de jonge berk hun tijdscapsules neerleggen. Hoe bijzonder is dit elk jaar weer; onze jeugd die net voor de grote overgang naar het voortgezet onderwijs hun wensen en dromen mogen mee geven aan de groei van een boom. Stel je toch voor dat over honderden jaren deze wensen gelezen worden……..

De kinderen mochten helpen met het planten en daarna was het “de handen uit de mouw”. De Kanjerdagen 2017 waren begonnen!!

De kinderen van obs “de Delta” en azs “de Vlieger” hebben de wijk schoon gemaakt, ouders hebben lekkere Lahmacun (Turkse pizza) gemaakt voor alle wijkbewoners en iedereen kon tokkelend van het dak af. Wat een kanjers!

De kinderen van cbs “de Brug” zijn naast wat klusjes in de wijk vooral ook kanjers voor elkaar geweest. Met o.a. lekker hapjes maken voor andere groepen, een modeshow lopen en ‘s middags een spelletjescircuit. Maar ook bij de Brandweer waren ze blij met de kanjerdag, want een groep kinderen hebben ook auto’s gewassen, waaronder een wagen van de brandweer.

De peuters van Olleke Bolleke zijn bij de winkeliers aan de Deventerweg geweest en hebben daar doosjes met lekkere smaakjes thee uitgedeeld. De groenteboer, fietsenmaker en medewerkers van de cadeauwinkel … Ze waren aangenaam verrast dat zij zo werden verwend door deze kinderen!

Voor de tweede Kanjerdag, de zaterdag, zijn we met 25 vrijwilligers de wijk ingegaan en hebben we klussen gedaan bij mensen die een klus hadden opgegeven. Dit waren vooral wat oudere mensen, die ook allemaal een klus hadden die voor hun te zwaar zou zijn, maar voor ons en met meerdere mensen prima te doen.

Een plafond witten, balkonhek repareren, kunstgrasmat leggen en bij verschillende adressen wat tuinonderhoud. Zo hadden zes medewerkers van supermarkt Dirk van den Broek zich ook bij ons aangemeld en zij hebben een binnentuin aan de Karel Doormanlaan lente klaar gemaakt. Snoeien, schoffelen, de tegels met de hoge drukspuit schoonmaken…. Het werd allemaal gedaan en de bewoners zijn ontzettend blij!

Bij een mevrouw van maar liefst 91 jaar is er ook wat tuinonderhoud gedaan door René van het wijkteam en een vader en zijn twee kinderen. Hoe leuk is dat en wat een samenwerking!!

En zo was er ook een familie van 5 personen die gezamenlijk mee wilden doen aan de Kanjerdag en een klus in een tuin hebben gedaan.

Meta en Saskia, initiatiefnemers van de nieuwe activiteit “De Huiskamer”, Annemieke en Frank en Dorine van het wijkteam zijn de wijk ingegaan. Zij hebben bij verschillende mensen aangebeld voor een praatje, de vraag voor een klusje, maar ook om cupcakes aan te bieden. De medewerkers van de supermarkt hadden nl 100 cupcakes meegenomen en daar hebben heel wat mensen uit de wijk lekker van gesmuld. En wat een leuke gesprekken waren dat!

Buurthuis “de Tweeling” was deze zaterdag het centrale punt voor alle klussers, bezoekers voor een bakje koffie en een gezamenlijke lunch. Het was de hele dag prachtig weer en er was een hele gezellige sfeer onderling. Rond 15.00 uur vertrokken alle klussers zeer voldaan weer huiswaarts. Hoe leuk is het om gewoon iets te doen voor een ander!!

Het waren weer super-geslaagde Kanjerdagen en met alle kinderen, leerkrachten en de vele vrijwilligers op de vrijdag en zaterdag toch zeker meer dan 400 deelnemers!

Hoe trots mag je dan zijn op wijk Wittenhagen….

Back To Top