skip to Main Content

Rommelroute 2018

Voor dit jaar is het nog afwachten of er een rommelroute gehouden wordt in de wijk Wittenhagen.

Door toenemende activiteiten van de wijkteamleden is er sinds 2016 voor gekozen alleen wijkactiviteiten te organiseren in samenwerking met inwoners uit de wijk. Is er voor 1 juni geen toezegging door minstens 3 inwoners uit de wijk om mee te helpen in de organisatie, dan zal er geen rommelroute georganiseerd worden in 2018.

Het wijkteam bestaat uit zeer gedreven en betrokken bewoners uit de wijk, die dit geheel vrijwillig doen. Dit doen zij met veel plezier en de afgelopen jaren is er al heel veel georganiseerd en verbeteringen aangebracht in de wijk.

Voor de meeste activiteiten, zoals Kanjerdag, Creabeurs, Rommelroute, Burendag, Sint Maarten kleurplaatwedstrijd, schaatsfeest en Kerstmarkt, zijn draaiboeken aanwezig. Hierdoor zijn de organisatie voor de verschillende activiteiten al goed doordacht en voorbereid. Voor een aantal van deze activiteiten hebben mensen zich aangemeld om een activiteit jaarlijks te organiseren in een werkgroep, maar ook is het mogelijk om dit voor 1 keer toe te zeggen.

Op deze manier kan iedereen dus makkelijk invoegen in een organisatie voor 1 of meerdere jaren. Dit zorgt er tevens voor dat het voor de wijkteamleden overzichtelijker is en is de druk niet te hoog voor hen.

Rommelroute 2018?

N.a.v. de vorige rommelroute in 2016 is ervoor gekozen de wijk in 2 te delen; Wittenhagen noord en -zuid. Voor Wittenhagen noord heeft 1 inwoner aangegeven om mee te helpen in de organisatie. Wanneer er voor 1 juni nog 2 inwoners zich aanmelden bij het wijkteam voor de organisatie, is er nog net genoeg tijd om (met ondersteuning van Mariëlle en Dorine) de rommelroute eind augustus/begin september een rommelroute te houden.

Dus….wil jij graag een rommelroute en ben je dan bereid om te helpen in de organisatie?

Mail dan vóór 1 juni naar: info@wijkwittenhagen.nl

Het kost je ± 4x een uurtje overleg en op de dag zelf voor en na de rommelroute ± 30 min. En het levert je voldoening en gezelligheid op! En een rommelroute!

2017

Dit jaar zal er geen Rommelroute georganiseerd worden.

 Verslag Rommelroute Wijk Wittenhagen 2016

Rommelmarkt hek

“Heeft u ook op zolder en in de schuur zoveel nog goede, bruikbare spullen? Maar ook geen zin om hiermee te gaan slepen naar de vrijmarkt of rommelmarkt? Nou, dan gaan we toch zorgen dat de mensen naar ons toe komen!”

rommelmarkt sjouweEen spontaan bericht op Facebook in juni 2015 werd de start voor de eerste rommelroute in de wijk Wittenhagen.

Een rommelroute is een vlooienmarkt of vrijmarkt waarbij alleen bewoners uit de wijk Wittenhagen voor hun eigen deur 2de hands spullen mogen verkopen. Dus op eigen terrein; stoepje, tuin en/of garagepad. Maar ook was het dit jaar mogelijk om de verkoop te doen vanaf het zwarte plein aan De Wittenhagen.

Zaterdag 20 augustus werd de tweede rommelroute in de wijk Wittenhagen gehouden. Met ruim 120 deelnemers verspreid door de hele wijk en de vele bezoekers was het ook dit jaar weer een groot succes.

De sfeer en de gezelligheid onderling was heel goed. Eén van de doelen van het wijkteam is het bevorderen van de leefbaarheid en gezelligheid in de wijk. En daar lijkt, met deze rommelroute, zeker in geslaagd te zijn. Een paar straten sloten de dag zelfs nog af met een gezamenlijke barbecue. En “de Stadskapel” uit Elburg speelde er ’s middags flink op los.

Het bezoekersaantal verschilde ook dit jaar wel wat per straat, waarbij de mensen die aan of rond De Wittenhagen wonen wel de meeste aanloop hadden. De zichtbaarheid en het dichter bij elkaar zijn had hierin toch wel een voordeel. Dat was vorig jaar ook al zo, waardoor er dit jaar ook aangeboden werd om op het Zwarte plein te gaan verkopen.

Toch blijft dit nog even zoeken hoe we dit het beste vorm kunnen geven. Het voordeel van uit huis verkopen, is dat je niet met je spullen hoeft te slepen. Maar helaas misten de mensen in de wat rustige straatjes dan wel de bezoekers én dus de kopers.

De rommelroute wordt georganiseerd door werkgroep Rommelroute en bestaat uit Annet, Willy, Aafke en Alexandra. Binnen deze groep en n.a.v. de enquêtes zal er zeker verder gedacht worden hoe we de rommelroute zo aantrekkelijk mogelijk kunnen krijgen voor alle deelnemers en bezoekers. Heb jij hier een goed idee voor of lijkt het je leuk om mee te doen aan de organisatie van een rommelroute? Dan zien we je mail graag tegemoet! Neem gerust contact met ons op via info@wijkwittenhagen.nl of het contactformulier via deze website.

Plattegrond deelnemers:

Stap 1: Aanmelden:

Vanaf nu, maar vóór 14 augustus 2016
• Via rommelroute@wijkwittenhagen.nl met vermelding van naam en adres.
• Via de website; www.wijkwittenhagen.nl – contactformulier met vermelding van Rommelroute + naam en adres en indien mogelijk e-mailadres.
• Aanmelding op papier. Inleveren bij Harderwijkhuis, Van Speyklaan 42 met vermelding van naam, adres en indien mogelijk e-mailadres.

Stap 2: Na aanmelding ontvangt u:

• Een bevestiging van deelname + de spelregels via de mail.
En een gratis promotiepakket, bestaande uit:
• Een A4 poster. Deze poster kan zichtbaar achter het raam geplakt worden, zo dat iedereen kan zien dat u meedoet.
• 5 flyertjes om uit te delen en zelf reclame te maken.
• + de mogelijkheid om meer flyertjes te bestellen, zodat je nog meer reclame kunt maken bij familie, vrienden, collega’s enz. enz. Kosten: € 1,= voor 10 flyertjes. Aanvragen via: rommelroute@wijkwittenhagen.nl

Stap 3: Werkgroep rommelroute zorgt verder voor:

• Vergunning
• Plattegrond met deelnemende straten. Zichtbaar via de website vanaf de eerste aanmelding.
• Reclame via pers, social media, Gemeente en in de wijk
• Er zijn geen kosten voor deelname.

Back To Top