skip to Main Content

Schaatsen op het zwarte plein?

De afgelopen week is er al heel wat gemaild tussen twee bewoners rond het zwarte plein, Coby en Tamara, Dorine van het wijkteam en Bram Oudejans, de wijkmanager Gemeente.

De temperatuur blijft dalen en er zijn steeds meer geluiden dat de schaatsen uit het vet mogen. Zou het mogelijk kunnen zijn om weer een ijsbaan te maken op het zwarte plein? De temperatuur bij de “rayonhoofden” steeg van de opwinding en daar was de beslissing om ervoor te gaan!

Al snel werd het plein door de Gemeente schoongemaakt en de put gesloten. De eerste kontakten werden gelegd met de brandweer. Zouden zij weer mee willen helpen?

En toen kwam het seintje op donderdagmiddag 16.00 uur; It giet oan!

Er is goedkeuring voor het gebruiken van het materiaal van de brandweer. En een groep brandweermannen willen in hun eigen vrije tijd werken aan een mooie ijsvloer in de wijk Wittenhagen. Op donderdagavond 19.30 uur wordt er gestart met water spuiten op het zwarte plein!

Snel werd iedereen geïnformeerd om ervoor te gaan zorgen dat niets in de weg komt te staan om halverwege volgende week een ijsbaan te hebben. Het enige wat we niet kunnen regelen, is het weer. Maar tot nu toe zijn de weersvoorspellingen prima.

Wanneer schaatsen op het zwarte plein?

Het zwarte plein is nu afgezet en er hangen verzoeken om niet het zwarte plein op te gaan of er iets op te gooien.

De brandweermannen houden de baan de aankomende dagen in de gaten en indien nodig zal er meer water op gespoten w

orden.

Nu is het midden van het plein dieper dan aan de randen, dus er is echt wel een dag of 5 nodig om de ijsvloer hard genoeg te maken om er met een hele wijk enthousiaste kinderen te gaan schaatsen.

Dus NIET OP HET IJS tot hier toestemming voor wordt gegeven!

Zodra de brandweer denkt dat het ijs hard genoeg is, zal dit bekend gemaakt worden op Facebook wijk

team Wittenhagen en gaan de hekken open.

Dus allemaal nog even geduld en duimen voor flinke vorst, zodat we zo snel mogelijk onze eigen ijsbaan op kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top